Package Details: codeblocks-svn 17.12.r11472-1

Git Clone URL: https://aur.archlinux.org/codeblocks-svn.git (read-only)
Package Base: codeblocks-svn
Description: An open source and cross-platform C/C++ IDE
Upstream URL: http://www.codeblocks.org
Keywords: IDE
Licenses: GPL
Conflicts: codeblocks, codeblocks-svn-noplugins
Provides: codeblocks=17.12.r11472
Submitter: headkase
Maintainer: severach
Last Packager: severach
Votes: 7
Popularity: 0.056479
First Submitted: 2016-01-12 17:52
Last Updated: 2018-09-20 16:59

Latest Comments

1 2 Next › Last »

aphirst commented on 2019-01-09 14:06

Since I haven't had much luck on the upstream forums (http://forums.codeblocks.org/index.php/topic,22994.0.html) or on the official IRC...

I can't seem to get the FortranProject plugin to ever get actually included in my final builds. My best guess was adding the following to the ./configure:

WX_CONFIG_PATH='/usr/bin/wx-config' ./configure --prefix='/usr' --with-contrib-plugins='all' --enable-fortran

but despite seeing:

checking whether to integrate fortran-plugin in dist-tarball... yes

in the output, it doesn't actually include it.

Is there something else I'm missing? Surely it must be possible?

(I am able to get the FortranProject plugin to include when building via the .workspace files, but another existing bug - http://forums.codeblocks.org/index.php/topic,22991.0.html - causes constant errors when running those resulting binaries.)

aphirst commented on 2018-12-14 22:47

EDIT: I needed to set source=('codeblocks-svn::svn://svn.code.sf.net/p/codeblocks/code/trunk#revision=11473') for it to build. Testing now. Sorry about the inbox-thrashing.

Still have to run makepkg twice though to get it to build after the contrib/ error.

EDIT 2 - Yep! That works, and the resulting build doesn't exhibit the bug I'm investigating, as expected.

Though I notice also that despite the flag being set for all the contrib plugins to be compiled, and despite FortranProject getting downloaded, it's not present in the final package. Curious?

aphirst commented on 2018-12-14 21:44

First time I tried to install this, I got one of the previously-reported errors about inaccessible external repos / requiring a password. Tried it again and it happened to work. Weird. There's something definitely screwy about their repo.

svn: warning: W205011: Error handling externals definition for 'codeblocks-svn/src/plugins/contrib/PythonPlugins': svn: warning: W170013: Unable to connect to a repository at URL 'https://github.com/spillz/codeblocks-python/trunk' Checked out revision 11521. svn: E205011: Failure occurred processing one or more externals definitions ==> ERROR: Failure while downloading codeblocks-svn svn repo Aborting...

I'm actually trying to diagnose some Code::Blocks bugs https://sourceforge.net/p/codeblocks/tickets/774/ and https://sourceforge.net/p/codeblocks/tickets/775/ .

The second one (775) is a side bug I get whenever I build C::B using its .workspace - something I'm only doing because I couldn't get the bootstrap + configure approach to work - though I still haven't isolated the possibility of previous-build data interference. I don't experience that particular bug when I build using this PKGBUILD, though.

The first one (774) causes crashes when disabling plugins and was caused by r11474 - I'm double-checking that r11473 built here works, and will report this upstream in addition to everything else I posted today there.

headkase commented on 2018-09-02 16:22

PKGBUILD works again. The problem was fixed upstream. There was never anything wrong with this PKGBUILD.

See starting here: http://forums.codeblocks.org/index.php/topic,22779.msg154832.html#msg154832

severach commented on 2018-08-21 18:45

svn propget -R svn:externals . <https://github.com/eranif/wxCrafterCB> no longer exists. I can't find where else it might be.

DarkShadow44 commented on 2018-08-21 18:22

Doesn't build properly.

Last lines:

Fetching external item into 'src/plugins/contrib/PythonPlugins':
External at revision 400.

Authentication realm: <https://github.com:443> GitHub

Then it asks for some password. This shouldn't be required.

0x0000053A commented on 2017-11-13 14:06

it's webkit2gtk, not webkitgtk2

Maniaxx commented on 2017-10-16 18:45

I had to set 'export LIBS="-lboost_system"' to prevent a linker error (undefined reference).

wholuza commented on 2017-02-04 18:20

webkitgtk2 needs to be added as a dependency

headkase commented on 2017-02-01 01:19

Thank you for updating the package!