Package Details: conky-nvidia 1.10.4-1

Git Clone URL: https://aur.archlinux.org/conky-nvidia.git (read-only)
Package Base: conky-nvidia
Description: Lightweight system monitor for X
Upstream URL: http://conky.sourceforge.net/
Licenses: GPL, BSD
Conflicts: conky
Provides: conky
Submitter: None
Maintainer: sakalisc
Last Packager: sakalisc
Votes: 110
Popularity: 0.720400
First Submitted: 2008-08-17 12:22
Last Updated: 2016-07-23 09:58

Latest Comments

sakalisc commented on 2015-09-19 07:18

I have updated the makedepends, since multiple people have complained about the missing dependency.

max.bra commented on 2015-09-19 07:02

@pando855 @sakalisc
actually a 'perl-xml-sax-expat' make depends it's enough.

without: http://pastebin.com/Lr6p1bUz

sakalisc commented on 2015-09-18 17:12

@CompletelyGalen: Please don't use "flag out of date" for build failures.

juston_li commented on 2015-09-18 17:03

@CompletelyGalen

Just reinstall it. Needs to link to the newer ncurses lib

CompletelyGalen commented on 2015-09-18 08:05

Does not work with latest ncurses.

sakalisc commented on 2015-08-18 12:27

@pando855: Why? Can you give me some details please?

pando855 commented on 2015-08-18 12:25

I think you must add perl-xml-sax-expatxs as dependency.

alexsv83 commented on 2015-08-15 16:59

Thanks.

sakalisc commented on 2015-08-15 08:38

Thanks for the help, I have now updated the package.

alexsv83 commented on 2015-08-15 07:26

Found. Not enough package 'perl-xml-libxml'.

alexsv83 commented on 2015-08-15 07:09

Package 'conky' repository 'extra' is not build with the same error.

alexsv83 commented on 2015-08-15 05:48

Hi,

doc/CMakeFiles/docs.dir/build.make:

60: @$(CMAKE_COMMAND) -E cmake_echo_color --switch=$(COLOR) --blue --bold --progress-dir=/tmp/yaourt-tmp-alex/aur-conky-nvidia/src/conky-1.10.0/CMakeFiles --progress-num=$(CMAKE_PROGRESS_1) "Proccessing man page for docs"

sakalisc commented on 2015-08-14 10:13

Hi,

I can't reproduce the issue. Can you please take a look at the makefile mentioned in the error and tell me what exactly it's trying to execute in line 60? Because in mine the line numbers appear to differ.

alexsv83 commented on 2015-08-14 09:41

Hi,
Error built:
Can't locate XML/LibXML/SAX.pm in @INC (you may need to install the XML::LibXML::SAX module) (@INC contains: /usr/lib/perl5/site_perl /usr/share/perl5/site_perl /usr/lib/perl5/vendor_perl /usr/share/perl5/vendor_perl /usr/lib/perl5/core_perl /usr/share/perl5/core_perl .) at (eval 5) line 1.
doc/CMakeFiles/docs.dir/build.make:60: ошибка выполнения рецепта для цели «doc/docs.html»

The system is fully updated.

sakalisc commented on 2015-07-28 08:29

Hi,

I updated the package with the missing libxnvctrl dependency. I built it in a clean chroot, so all the dependencies should now be in order. If anyone is still having issues with building, try updating your system first.

Best

sakalisc commented on 2015-07-17 17:38

After a quick test, perl-xml-sax-expat does not seem to be the only missing dependency for building the documentation. I am on away from my main computer right now, so I can't really look into it, but you can temporarily disable the doc generation by removing the MAINTAINER_MODE line.

American_Jesus commented on 2015-07-15 12:54

Can't build, requires perl-xml-sax-expat:
Can't locate XML/SAX/Expat.pm in @INC (you may need to install the XML::SAX::Expat module) (@INC contains: /usr/lib/perl5/site_perl /usr/share/perl5/site_perl /usr/lib/perl5/vendor_perl /usr/share/perl5/vendor_perl /usr/lib/perl5/core_perl /usr/share/perl5/core_perl .) at (eval 5) line 1.
doc/CMakeFiles/docs.dir/build.make:51: recipe for target 'doc/docs.html' failed

sakalisc commented on 2015-06-30 19:51

Hi,

@eNTI: Can you be a bit more specific with the whole "v1.10 being broken" thing?

Also, does anybody know if there are any new mailing lists? I completely missed the new releases.

/Chris

eNTi commented on 2015-06-30 19:02

please don't update this package to 1.10. it's broken for me and many others! also use the source from github not sourceforge please!

https://github.com/brndnmtthws/conky

sakalisc commented on 2014-04-30 21:18

Update: I did have some time to update my system. A rebuild does fix the problem.

sakalisc commented on 2014-04-30 16:46

I can't update my system right now to check it myself, but now that libxnvctrl is a dynamic library, it might indeed break conky from time to time. Rebuilding should fix it. If rebuilding does not fix it, then it's an upstream bug. Either way, I am going to check it tomorrow, so thanks for the patience until then.

juston_li commented on 2014-04-29 23:46

Rebuilding the package should fix it. At least it did for conky-lua-nv

Buddlespit commented on 2014-04-29 22:00

The new libxnvctrl (337.21) breaks conky-nvidia.

sakalisc commented on 2014-02-09 09:04

Also, since libxnvctrl was moved to [community], it's now a dynamic library so it's a runtime dependency.

mrmiles commented on 2014-02-07 16:52

twimc: if anyone is getting an error since the upgrade of wireless_tools, a reinstall of conky-nvidia fixed it for me (dependency issue with libiw.so.29 vs libiw.so.30).

sakalisc commented on 2013-12-17 10:32

No problem, it is a bit of an obscure problem to run into.

hickop commented on 2013-12-17 10:08

Thank you

sakalisc commented on 2013-12-17 08:28

Conky needs to know which display you are running on in order to select the proper Nvidia card I guess. If you are not running conky with X then you need to set the nvidia_display variable to the correct display (eg :0 ). Sample config: http://pastebin.com/T50W7ESB

hickop commented on 2013-12-17 07:30

conky-nvidia only reports "N/A" for every ${nvidia ...} any idea why please ?

my .conkyrc:
http://pastie.org/8557523

sakalisc commented on 2013-03-14 08:15

@Jindur

From your error message, I assume you are manually creating the package and not using an AUR helper like yaourt. The 'libxnvctrl' package is in the AUR as well; you should install it before trying to install 'conky-nvidia', as pacman will not find it in any repositories.

If that is not the case, please let me know.

Anonymous comment on 2013-03-14 06:00

error: target not found: libxnvctrl
==> ERROR: 'pacman' failed to install missing dependencies.

sakalisc commented on 2012-09-20 11:41

@kozaki
Thank you. I tried the PLGBUILD and it works fine for me, downloading the source file correctly.

kozaki commented on 2012-09-20 11:14

Thanks for making the PKGBUILD.

Encoutered the following issue - may be caused by a local misconfiguration though, I dunno :
The conky source tarball is partialy downloaded:
$ ls -l
total 640
-rw-r--r-- 1 archie users 1536 28 juin 11:31 PKGBUILD
-rw-r--r-- 1 archie users 626555 20 sept. 13:07 conky-1.9.0.tar.bz2 <<< manually downloaded from sourceforge
-rw-r--r-- 1 archie users 19017 20 sept. 13:06 conky-1.9.0.tar.bz2_PKGBUILD <<< PKGBUILD (renamed for clarity)

Whith the manually downloaded tarball all run fine.

sakalisc commented on 2012-06-28 09:35

1.9.0-2: Added a very simple patch, fixing #sf.net #3525356.

sakalisc commented on 2012-06-28 09:32

1.9.1-2: Added a very simple patch, fixing #sf.net #3525356.

sakalisc commented on 2012-06-27 08:04

I will try to include a patch. Probably tomorrow though.

Anonymous comment on 2012-06-26 21:28

According to conky's developer pavelo the bug was real and it has been fixed.
Working version is 1.9.1 branch in its git repository :)

Anonymous comment on 2012-06-26 10:00

I see now that it was my fault.
Don't know why I had lines like this:
$color0${downspeedgraph eth0 20} ${alignr}${upspeedgraph eth0 20}$color
(...)
$color0${upspeedgraph eth0 20} ${alignr}${upspeedgraph eth0 20}$color

My previous conky version was ignoring the second graph from each line, so
removing the second graph from each of this lines helped.

sakalisc commented on 2012-06-24 11:58

@b3niup

You are right, it does fail, with SIGSEGV. I tried the latest git version, but
it segfaults all the same.

Since this is not a problem with the packaging, you should open a bug report
upstream. If/When they fix it, let me know and I will see if I can include the
patch here as well.

--Chris Sakalis

Anonymous comment on 2012-06-24 10:52

@SakalisC

Problem still occurs after reinstall.
Here's my config file: http://pastebin.com/wRvF4xtW
I have a few instances of conky running and just this one fails.

sakalisc commented on 2012-06-24 07:22

@b3niup

Hello.

I use the same network graphs myself without any display problems, let alone
conky crashing.

Could you please do 2 things? First of all, rebuild and reinstall conky-nvidia.
Then, if the problem persists, please post a pastebin link to your .conkyrc, so
I can check it out.

--Chris Sakalis

Anonymous comment on 2012-06-23 23:07

I have similar problem with network graphs (downspeedgraph and upspeedgraph) after update to conky-nvidia 1.9.0. I was using conky-nvidia-git before and it worked fine.
Now it totally crashes conky. Is there any fix for that?

sakalisc commented on 2012-05-04 08:13

As it turns out, there wasn't much tidying up to do, so here's the new PKGBUILD.
I did not add Lua support, but if you want it, or anything else to be included,
let me know.

sakalisc commented on 2012-05-04 07:25

Please give me a couple of days, because I want to tidy up the PKGBUILD
dependencies a bit. Also, I am thinking about adding Lua support as well. The
lua package is small (about 1MB installed size according to pacman) and its only
dependency is readline.

alexcortes commented on 2012-05-04 02:13

Conky 1.9.0 out.

balta2ar commented on 2012-01-28 13:16

It works just fine for me now. Newlines, graphs and GPU temperature — all I need and it's all perfectly OK. No issues as far as I can see. Thank you for your work, ChrisSak!

sakalisc commented on 2012-01-28 11:48

The maintainer of conky-newline did not reply, so I will just go ahead and borrow his patch.

@balta2ar Please give it a try and let me know if the patch worked.
Also let me know if anyone has run to any problems because of it.

sakalisc commented on 2012-01-26 11:06

No problem. Although I am sure he won't mind, I emailed the author of the patch
to ask his permission to use it. So give me a couple of days. Other than that,
there shouldn't be any problems, since it's an one line patch.

On a related note, I will ask for the conky-nvidia-git package to be deleted,
since it turns out it is unnecessary.

balta2ar commented on 2012-01-26 10:54

I checked conky-newline and the bug seems to be fixed. I'm looking forward to including newline patch into the package. Thank you for your cooperation and prompt answers.

sakalisc commented on 2012-01-26 10:19

It is possible, but I may have found a better solution. Do me a favor and try
this [1] AUR package and tell me if the bug is fixed there. If it is, I will
just ask the maintainer if I can borrow his patch and apply it to this package.
This way we won't have to mess around git commits trying to find what works and
what is broken.

In the meantime, I will also setup ABS on my system and check out the conky package
from extra.

[1] https://aur.archlinux.org/packages.php?ID=48782

balta2ar commented on 2012-01-26 08:25

Yes indeed, there are issues with network graphs as you described. Is it possible to use exactly the same git version (precisely to commit) in conky-nvidia-git as in [extra]?

sakalisc commented on 2012-01-25 22:29

Done. https://aur.archlinux.org/packages.php?ID=56100
Check it out and tell me if you come across any problems with the package.
I will continue using the stable one, since I am having some weird issues with the CPU and network graphs on 1.8.2.

balta2ar commented on 2012-01-25 18:51

There's an annoying bug in 1.8.1 version of conky: https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=106320&p=2. It was fixed in git version which is used in [extra]. The fact that git version is being used in [extra] made me think that it's already stable enough. However, I like your idea of conky-nvidia-git and I also agree it's not an official release yet. Would you be so kind to create and maintain "conky-nvidia-git", please? You will do a great favour for me.

sakalisc commented on 2012-01-25 15:15

Hello. Someone flagged the package as out of date. As far as I know, the latest stable version is 1.8.1 . However, in [extra], they use the 1.8.2 version from git, which is a developer version. I suggest we keep 1.8.1 until 1.8.2 is finished and released as stable. Perhaps a "conky-nvidia-git" package would be more suitable for those who want the 1.8.2 version now. Let me know what you think.

sakalisc commented on 2011-09-16 19:16

Since nobody seemed interested, I adopted the package.
I changed the PKGBUILD using Deffe's sed lines (thank you). Please check if everything works as it is supposed to.

sakalisc commented on 2011-09-12 12:30

In the PKGBUILD you need to add the sed replacements Deffe wrote between the patch and the ./configure in the build() function. Degge has a link with an example from another conky package.

At this time, the package has no maintainer. Is anyone interested in adopting it?

Anonymous comment on 2011-09-12 12:16

I still don't get how to solve the curl problem. I tried simply adding the lines in Deffe's comment to the PKGBUILD (Which, I think, is not supposed to be the way) but it failed saying src/eve.c not found.

Anonymous comment on 2011-09-07 16:22

Add
sed -i '
/#include <curl\/types.h>/ c\
//#include <curl/types.h>' src/eve.c
sed -i '
/#include <curl\/types.h>/ c\
//#include <curl/types.h>' src/ccurl_thread.c

to PKGBUILD for build with new versions of curl.
Getted in https://aur.archlinux.org/packages.php?ID=31589

sakalisc commented on 2011-08-24 12:08

I have the same problem.

ccurl_thread.c:36:24: fatal error: curl/types.h: No such file or directory

However, curl/types.h has be deprecated in the curl library.
Typically, only curl/curl.h is needed, so as Ministry suggested, removing the header from the source should work fine.

Anonymous comment on 2011-07-23 08:29

I had the same problem.
curl/types.c could not be found in ccurl_thread.c.

I deleted the inclusion of the types.h headerfile in ccurl_thread.c and compilation was successful.
"sed -i '/#include <curl\/types.h>/d' /path/to/ccurl_thread.c" after patching should work.

Anonymous comment on 2011-07-19 02:50

This is the only one giving me a problem. Other Aur packages compile fine and no issue with official packages.

ugaciaka commented on 2011-07-18 16:34

@cavallino

Have you same problem with offical archlinux package?

Anonymous comment on 2011-07-18 15:10

I cannot seem to compile this package I did a few months ago but not now I keep getting

make: *** [all-recursive] Error 1==> ERROR: A failure occurred in build().
Aborting...

Any ideas?

ugaciaka commented on 2011-04-10 09:41

@unikum
tnx, I fix the link

ugaciaka commented on 2011-04-10 09:40

@unikum
tnx, I fix the link

artemklevtsov commented on 2011-04-10 09:15

http://downloads.sourceforge.net/project///1.8.1/-1.8.1.tar.bz2
Link is incorrect.

graysky commented on 2010-12-11 10:58

@uga - I did but that won't help other users :) How about chaining the dep from nvidia (the kernel mod) to nvidia-utils (a dep of the mod and of nvidia-xx)? Sounds good to me!

ugaciaka commented on 2010-12-11 10:02

@graysky
Hi,
you can make a PKGBUILD with conky-nvidia-ck and change dependieces with nvidia-ck instead nvidia. :-)

graysky commented on 2010-12-11 09:59

Can you modify the PKGBUILD to allow for users of custom kernels without the nvidia package (for example, kernel26-ck here in the AUR uses the nvidia-ck package). Why? Not all users of kernel26-ck have kernel26 installed (and nvidia).

graysky commented on 2010-12-05 18:33

Nice, thanks!

ugaciaka commented on 2010-11-07 10:10

@tassadar
tnx!!!

tasidus commented on 2010-11-07 10:01

http://aur.pastebin.com/KnAHgN3R

ugaciaka commented on 2010-11-07 06:56

@tassadar

can you rewrite PKGBUILD please? I don't understand whow to apply a patch

tasidus commented on 2010-11-07 00:12

Try this patch :
http://sources.gentoo.org/cgi-bin/viewvc.cgi/gentoo-x86/app-admin/conky/files/conky-1.8.1-nvidia-x.patch?revision=1.1

worked for me

graysky commented on 2010-10-23 12:32

+1 version 1.8.1 does not compile.

ugaciaka commented on 2010-10-08 17:39

I can't compile for nvidia users. Conky 1.8.1 have this error

y-nvidia.o -MD -MP -MF .deps/conky-nvidia.Tpo -c -o conky-nvidia.o `test -f 'nvidia.c' || echo './'`nvidia.c
nvidia.c: In function ‘get_nvidia_value’:
nvidia.c:63:41: error: ‘display’ undeclared (first use in this function)
nvidia.c:63:41: note: each undeclared identifier is reported only once for each function it appears in
make[2]: *** [conky-nvidia.o] Error 1
make[2]: *** Waiting for unfinished jobs....
mv -f .deps/conky-prss.Tpo .deps/conky-prss.Po
make[2]: Leaving directory `/home/ugaciaka/Source/abs/extra/conky/src/conky-1.8.1/src'
make[1]: *** [all] Error 2
make[1]: Leaving directory `/home/ugaciaka/Source/abs/extra/conky/src/conky-1.8.1/src'
make: *** [all-recursive] Error 1
L'operazione sta per essere interrotta...