Package Details: lilypond-git 2.19.81.28109-1

Git Clone URL: https://aur.archlinux.org/lilypond-git.git (read-only)
Package Base: lilypond-git
Description: An automated music engraving system (Git snapshot)
Upstream URL: http://lilypond.org/
Licenses: GPL
Conflicts: lilypond
Provides: lilypond
Submitter: pnorcks
Maintainer: haawda
Last Packager: haawda
Votes: 7
Popularity: 0.000000
First Submitted: 2008-06-07 04:53
Last Updated: 2018-06-08 23:00

Required by (16)

Sources (1)

Latest Comments

« First ‹ Previous 1 2 3

infiniteh commented on 2011-06-27 15:29

Works like a charm. Thanks! :)

I reported the issue to the LilyPond crew, as well.

http://lists.gnu.org/archive/html/bug-lilypond/2011-06/msg00506.html
http://code.google.com/p/lilypond/issues/detail?id=1714

pnorcks commented on 2011-06-27 07:09

Hi, thanks for your help!

It looks like the metapost version from TeX Live 2011 no longer uses (or creates) .mem files; it needs to load the .mp file instead. See "texlive-2011-workaround.patch".

Can you give this new package a whirl to see if it works for you?

infiniteh commented on 2011-06-27 05:01

Well, in response to my previous comment, a quick hack that fixes my compilation problem is to change the following line (429) in scripts/build/mf2pt1.pl:

- execute_command 1, ("mpost", "-mem=mf2pt1", "-progname=mpost",
+ execute_command 1, ("mpost", "-mem=../../mf2pt1", "-progname=mpost",

I don't know anything about make/automake/etc, so I'm sure there must be a proper way of inserting the correct path there. In stepmake/stepmake/metafont-rules.make, the mf2pt1 perl script is called with the MFINPUTS env var set to the correct path, but either mf2pt1 or mpost doesn't seem to honor it, hence the message, "Sorry, I can't find the 'mf2pt1' preload file...." (this is only my assumption).

Anyway, hope this helps.

infiniteh commented on 2011-06-26 19:47

Hi. I'm having a problem compiling on an up-to-date system using testing repos. I end up with this message:

Sorry, I can't find the 'mf2pt1' preload file; will try 'plain'.This is MetaPost, version 1.504 (kpathsea version 6.0.1)
(plain.mp
Preloading the plain mem file, version 1.004))
(/tmp/yaourt-tmp-marc/aur-lilypond-git/src/lilypond-build/mf/feta20.mf
(/tmp/yaourt-tmp-marc/aur-lilypond-git/src/lilypond-build/mf/feta-autometric.mf
******************************************************
Using feta Autometric macros.
order of messages:
NAME/CODE/BP/WD/DP/HT/WX/WY
******************************************************
) (/tmp/yaourt-tmp-marc/aur-lilypond-git/src/lilypond-build/mf/feta-generic.mf
>> mode_setup
! Isolated expression.
<to be read again>
;
l.27 mode_setup;

haawda commented on 2011-05-08 11:25

The workaround works fine here. Thanks.

pnorcks commented on 2011-05-07 23:38

StefanHusmann: Thanks, it looks like the mf2pt1 script (included in the LilyPond distribution) needs updating for the latest texlive. I've added a patch to work around the issue for now, until I can investigate further.

smoge: I can't reproduce a build failure related to the compiler. Can you send me the build log?

smoge commented on 2011-05-07 22:21

StefanHusmann: I'm actually not sure if it is related to gcc 4.6 or not, but I remember a while ago I could only build with 4.5.2, but the errors were different. Do you have a clue what is the problem?

haawda commented on 2011-05-07 15:50

I have (another ?) problem, it is related to metapost in the new texlive-bin. Lots of

This is MetaPost, version 1.211 (TeX Live 2010/Arch Linux) (kpathsea version 6.0.0)
>> bpppix0.02
! Isolated expression.
<to be read again>
;
<*> \mode:=localfont; mag:=100; bpppix 0.02;
input feta-braces-g.mf
? ^Z

smoge commented on 2011-05-07 15:03

Hi! Is it building for you? I get strange error here after gcc 4.6/