Package Details: qutecom-hg 526-1

Git Clone URL: https://aur.archlinux.org/qutecom-hg.git (read-only)
Package Base: qutecom-hg
Description: A free VoIP softphone, superseding WengoPhone. This is the latest repository source code.
Upstream URL: http://www.qutecom.org/
Licenses: GPL
Conflicts: qutecom, wengophone2
Submitter: Xavion
Maintainer: M0Rf30
Last Packager: M0Rf30
Votes: 42
Popularity: 0.000000
First Submitted: 2009-03-07 01:53
Last Updated: 2015-06-17 14:26

Latest Comments

Orpheus commented on 2014-09-25 19:28

Can not build it.

The Problem with the pkgbuild - Warning is easy. You havt to complete the PKGBUILD befor the md5sum with:

package() {
cd $startdir
tar cvfJ $pkgname.pkg.tar.xz pkg
}

But next problem comes at 2% build...

[ 2%] Generating qrc_qtutil.cxx
/bin/sh: Qt4::rcc: Kommando nicht gefunden. /* not foumd */
libs/qtutil/CMakeFiles/qtutil.dir/build.make:146: recipe for target 'libs/qtutil/qrc_qtutil.cxx' failed
make[2]: *** [libs/qtutil/qrc_qtutil.cxx] Error 127
CMakeFiles/Makefile2:169: recipe for target 'libs/qtutil/CMakeFiles/qtutil.dir/all' failed
make[1]: *** [libs/qtutil/CMakeFiles/qtutil.dir/all] Error 2
Makefile:137: recipe for target 'all' failed
make: *** [all] Error 2

I had tried to install install rcc, but didnt help... :)

Any ideas?

beatgammit commented on 2013-12-19 03:12

Doesn't build for me and I get this warning:

WARNING: Using a PKGBUILD without a package() function is deprecated.

Here are the error logs:

CMakeOutput.log : http://pastebin.com/Jxn6Uv9U
CMakeError.log : http://pastebin.com/1wBE5Aqc

This part of the output looks particularly interesting:

CMake Error at /usr/share/cmake-2.8/Modules/FindPackageHandleStandardArgs.cmake:108 (message):
Could NOT find Qt4 (missing: QT_QTWEBKIT_INCLUDE_DIR QT_QTWEBKIT_LIBRARY)

Here's the rest of my output: http://pastebin.com/exKd4Ez4

It looks like the website is erroring (I get an interal error when accessing http://www.qutecom.org/), so I couldn't submit this upstream. Is this an active project?

hobarrera commented on 2013-09-12 05:17

Doesn't build for me, am I the only one?

TerribleSpirit commented on 2013-03-07 10:24

-- Looking for Q_WS_X11
-- Looking for Q_WS_X11 - not found
-- Looking for Q_WS_WIN
-- Looking for Q_WS_WIN - not found
-- Looking for Q_WS_QWS
-- Looking for Q_WS_QWS - not found
-- Looking for Q_WS_MAC
-- Looking for Q_WS_MAC - not found
CMake Error at /usr/share/cmake-2.8/Modules/FindQt4.cmake:1216 (message):
Found unsuitable Qt version "5.0.1" from /usr/bin/qmake, this code requires
Qt 4.x
Call Stack (most recent call first):
libs/3rdparty/qt4/CMakeLists.txt:4 (find_package)


-- Configuring incomplete, errors occurred!

dotmagic commented on 2012-04-24 11:29

All you have to do is link the binary with libX11. I did fix this in the past but dont remember anymore :(

Maintainer, please update the build scripts!

LunaVorax commented on 2012-03-29 21:33

Broken

[100%] Building CXX object qutecom/src/presentation/qt/CMakeFiles/qutecom.dir/csv/QtCsv.cpp.o
Linking CXX executable ../../../../bin/qutecom
/usr/bin/ld: CMakeFiles/qutecom.dir/__/main.cpp.o: undefined reference to symbol 'XInitThreads'
/usr/bin/ld: note: 'XInitThreads' is defined in DSO /usr/lib/libX11.so.6 so try adding it to the linker command line
/usr/lib/libX11.so.6: could not read symbols: Invalid operation
collect2: ld a retourné 1 code d'état d'exécution
make[2]: *** [bin/qutecom] Erreur 1
make[1]: *** [qutecom/src/presentation/qt/CMakeFiles/qutecom.dir/all] Erreur 2
make: *** [all] Erreur 2

dotmagic commented on 2012-01-20 19:53

I had to change the CMakeLists.txt and add the following line
set(CMAKE_EXE_LINKER_FLAGS "-lX11")

http://fedoraproject.org/wiki/UnderstandingDSOLinkChange

dotmagic commented on 2011-12-26 11:47

Also doesnt build, but with a different error (x64):

Linking CXX executable ../../../../bin/qutecom
/usr/bin/ld: CMakeFiles/qutecom.dir/__/main.cpp.o: undefined reference to symbol 'XInitThreads'
/usr/bin/ld: note: 'XInitThreads' is defined in DSO /usr/lib/libX11.so.6 so try adding it to the linker command line
/usr/lib/libX11.so.6: could not read symbols: Invalid operation
collect2: ld gab 1 als Ende-Status zurück
make[2]: *** [bin/qutecom] Fehler 1
make[1]: *** [qutecom/src/presentation/qt/CMakeFiles/qutecom.dir/all] Fehler 2
make: *** [all] Fehler

Anonymous comment on 2011-12-25 22:44

Won't build:
============


[100%] Building CXX object qutecom/src/presentation/qt/CMakeFiles/qutecom.dir/webdirectory/QtWebDirectory.o
Linking CXX executable qutecom
../../../../wifo/phapi/libphapi.so: undefined reference to `avcodec_decode_video'
collect2: ld returned 1 exit status
make[2]: *** [qutecom/src/presentation/qt/qutecom] Erreur 1
make[1]: *** [qutecom/src/presentation/qt/CMakeFiles/qutecom.dir/all] Erreur 2
make: *** [all] Erreur 2
==> ERREUR: An error occurred in build().
Giving up...
==> ERREUR: Makepkg couldn't build qutecom.

student975 commented on 2011-08-14 15:48

For me building ends as shown below. Where to dig in?

[OT] Is the app really worthy to try (say, with getonsip.com accoun)?

[100%] Building CXX object qutecom/src/presentation/qt/CMakeFiles/qutecom.dir/filetransfer/QtFileTransferNotifyDialog.o
[100%] Building CXX object qutecom/src/presentation/qt/CMakeFiles/qutecom.dir/webdirectory/QtWebDirectory.o
Linking CXX executable qutecom
collect2: ld returned 1 exit status
make[2]: *** [qutecom/src/presentation/qt/qutecom] Error 1
make[1]: *** [qutecom/src/presentation/qt/CMakeFiles/qutecom.dir/all] Error 2
make: *** [all] Error 2
==> ERROR: A failure occurred in build().
Aborting...

said commented on 2011-05-13 08:29

doesn't compile, i think that patch could be useful:
http://trac.qutecom.org/ticket/287

Anonymous comment on 2010-08-15 10:05

The PKGBUILD and the patch romen submitted did not compile for me, here is a modified one, that compiles and works. (for me at least.)

http://aur.pastebin.com/9uzTnafp

Anonymous comment on 2010-07-17 00:40

Er... having the same issue as romen (the "make clean" thing). How do I fix this?

Xavion commented on 2010-03-27 00:38

Thanks for notifying me of this issue. The problem was that "make clean" was no longer being executed in the 'build' directory, due to the recent DTMF patch that I was testing.

romen commented on 2010-03-25 12:14

The problem is not with upstream, the maintainer should fix the PKGBUILD: the building shouldn't be done on the same dir where you pull or clone the repository, as now some moc files persist after builds.

This are my suggested changes, but people should be warned to clean their own local repository before issuing makepkg if they previously used this PKGBUILD:
http://aur.pastebin.com/Du7RBAt1

romen commented on 2010-03-25 12:10

The problem is not with upstream, the maintainer should fix the PKGBUILD: the building shouldn't be done on the same dir where you pull or clone the repository, as now some moc files persist after builds.

This are my suggested changes, but people should be warned to clean their own local repository before issuing makepkg if they previously used this PKGBUILD:
--- /tmp/qtc/PKGBUILD 2010-03-25 14:06:24.000000000 +0200
+++ PKGBUILD 2010-03-25 14:04:44.000000000 +0200
@@ -30,13 +30,19 @@
# update the repo, else clone a new one
if [ -d ${_hgrepo} ]; then
cd ${_hgrepo}/
- make clean
hg pull -u || return 1
else
hg clone ${_hgroot}/${_hgrepo} || return 1
cd ${_hgrepo}/
fi
msg "Mercurial checkout done or server timeout"
+
+ msg "Cloning working directory"
+ cd ${srcdir}
+ rm -rf ${srcdir}/${_hgrepo}-build 2>/dev/null
+ cp -a ${_hgrepo} ${_hgrepo}-build
+ cd ${_hgrepo}-build
+
msg "Starting make..."

# Patches
@@ -48,4 +54,6 @@
cmake .. -DCMAKE_INSTALL_PREFIX=/usr -Wno-dev || return 1
make || return 1
make DESTDIR=${pkgdir} install || return 1
+
+ rm -rf ${srcdir}/${_hgrepo}-build 2>/dev/null
}

romen commented on 2010-03-25 11:44

This is not building any more since upgraded to qt 4.6.2-1, is there any workaround or should we wait for an upstream fix?