Package Details: xf86-video-intel-git 1:2.99.917+781+gc8990575-1

Git Clone URL: https://aur.archlinux.org/xf86-video-intel-git.git (read-only)
Package Base: xf86-video-intel-git
Description: X.org Intel i810/i830/i915/945G/G965+ video drivers
Upstream URL: https://01.org/linuxgraphics
Licenses: custom
Groups: xorg-drivers
Conflicts: X-ABI-VIDEODRV_VERSION<23, X-ABI-VIDEODRV_VERSION>=24, xf86-video-i810, xf86-video-intel, xf86-video-intel-legacy, xf86-video-intel-sna, xf86-video-intel-uxa, xorg-server<1.19
Provides: xf86-video-intel, xf86-video-intel-sna, xf86-video-intel-uxa
Replaces: xf86-video-intel, xf86-video-intel-sna, xf86-video-intel-uxa
Submitter: None
Maintainer: yurikoles
Last Packager: yurikoles
Votes: 121
Popularity: 1.494830
First Submitted: 2008-07-27 16:36
Last Updated: 2017-08-24 18:05

Dependencies (20)

Required by (4)

Sources (1)

Latest Comments

bimmlerd commented on 2017-01-29 13:13

For those of you where the compilation fails as such:

make[2]: Entering directory '/tmp/yaourt-tmp-blah/aur-xf86-video-intel-git/src/xf86-video-intel-git/test'
----SNIP---
CC DrawSegments.o
CCLD DrawSegments
CC cursor-test.o
CCLD cursor-test
/usr/lib/libharfbuzz.so.0: undefined reference to `FT_Get_Var_Blend_Coordinates'
collect2: error: ld returned 1 exit status
make[2]: *** [Makefile:801: cursor-test] Error 1
make[2]: Leaving directory '/tmp/yaourt-tmp-blah/aur-xf86-video-intel-git/src/xf86-video-intel-git/test'
---SNIP----
==> ERROR: A failure occurred in check().
Aborting...
==> ERROR: Makepkg was unable to build xf86-video-intel-git.

You probably have the infinality bundle installed to improve your font rendering. Unfortunately, infinality is dead. Luckly however, font rendering has much improved, and it is not really needed anymore. To fix the compilation of this package, follow the steps in https://github.com/jaagr/polybar/issues/310 to remove infinality, which will fix this problem.

yurikoles commented on 2016-03-19 07:44

Fixed

JM9 commented on 2016-03-13 18:42

X fails to start with this error:
(EE) module ABI major version (21) doesn't match the server's version (20)

JM9 commented on 2016-02-15 18:20

Sorry should have said builds with X-ABI-VIDEODRV_VERSION=20, but X does not start saying Xserver is using X-ABI-VIDEODRV_VERSION=21

bernd_b commented on 2016-02-14 16:57

Compiled today with X-ABI-VIDEODRV_VERSION=20 - ?!

JM9 commented on 2016-02-12 20:19

X-ABI-VIDEODRV_VERSION=21 is out and this does not build anymore.

deathangel908 commented on 2015-12-12 11:20

Latest xorg (1.18) provides "X-ABI-VIDEODRV_VERSION=20", so change it in PKGBUILD if it fails.

Alad commented on 2015-09-03 10:33

As in, are you behind a firewall?

Alad commented on 2015-09-03 10:31

Works for me. Does it work with http:// instead of git://

xDShot commented on 2015-09-03 07:26

I'm getting 404 error when I open git. Is the repository dead? Didn't they move the development to somewhere else?

All comments