Package Details: zfs-linux-rt-headers 2.1.5_5.19.0.10.realtime1.1-1

Git Clone URL: https://aur.archlinux.org/zfs-linux-rt.git (read-only, click to copy)
Package Base: zfs-linux-rt
Description: Kernel headers for the Zettabyte File System.
Upstream URL: https://zfsonlinux.org/
Licenses: CDDL
Conflicts: spl-dkms, spl-dkms-git, spl-headers, zfs-dkms, zfs-dkms-git, zfs-dkms-rc, zfs-headers
Provides: spl-headers, zfs-headers
Submitter: szanni
Maintainer: szanni
Last Packager: szanni
Votes: 2
Popularity: 0.000001
First Submitted: 2020-03-22 18:03 (UTC)
Last Updated: 2022-09-22 13:39 (UTC)

Pinned Comments

szanni commented on 2021-11-30 16:27 (UTC) (edited on 2021-11-30 16:30 (UTC) by szanni)

I just decided to update the PKGBUILD. In its current form it still does not build. Not due to technical problems, but due to licensing nonsense. If you do not care about GPL vs CDDL and are happy to VIOLATE those licensing terms add this to your PKGBUILD:

prepare() {
    cd "${srcdir}/zfs-${_zfsver}"
    sed -i "s/CDDL/GPL/g" META
}

I do not endorse violating licensing terms - just saying it works ;)

Latest Comments

szanni commented on 2021-11-30 16:27 (UTC) (edited on 2021-11-30 16:30 (UTC) by szanni)

I just decided to update the PKGBUILD. In its current form it still does not build. Not due to technical problems, but due to licensing nonsense. If you do not care about GPL vs CDDL and are happy to VIOLATE those licensing terms add this to your PKGBUILD:

prepare() {
    cd "${srcdir}/zfs-${_zfsver}"
    sed -i "s/CDDL/GPL/g" META
}

I do not endorse violating licensing terms - just saying it works ;)

szanni commented on 2020-08-04 18:08 (UTC)

Thanks for reporting the issue upstream. I actually have the same problem, just retested with kernel 5.6.19.11. The issue persists. I reverted the package to the last working version.

kuon commented on 2020-07-11 20:44 (UTC) (edited on 2020-07-11 20:44 (UTC) by kuon)

I have the same issue as here when trying to install your package:

https://github.com/openzfs/zfs/issues/10503

The gist of the error is:

zfs-linux-rt/src/zfs-0.8.4/include/spl/sys/mutex.h:113:2: error: implicit declaration of function ‘VERIFY3P’ [-Werror=implicit-function-declaration]
  113 |  VERIFY3P(mutex_owner(mp), ==, NULL);   \
      |  ^~~~~~~~
./include/linux/ww_mutex.h:358:2: note: in expansion of macro ‘mutex_destroy’
  358 |  mutex_destroy(&lock->base);
      |  ^~~~~~~~~~~~~

I wonder if you had this issue and if you found a solution.