Package Base Details: nvidia-utils-beta

Git Clone URL: https://aur.archlinux.org/nvidia-utils-beta.git (read-only)
Keywords: driver libgl nvidia-settings opencl opengl video vulkan
Submitter: None
Maintainer: dbermond
Last Packager: dbermond
Votes: 338
Popularity: 0.993934
First Submitted: 2008-08-19 21:42
Last Updated: 2019-07-15 01:55

Pinned Comments

dbermond commented on 2019-06-09 03:21

  • Important note:

Package nvidia-egl-wayland-beta was dropped since version 430.14-2.

After updating, replace it with egl-wayland from the official repositories with: pacman -Syu egl-wayland

Latest Comments

« First ‹ Previous ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... Next › Last »

Det commented on 2015-11-28 23:06

Pastebin please.

E: Also, Google is full of that error message. You'll find your answer faster there.

sanerb commented on 2015-11-28 13:44

currently getting the following when i start a GLX program (e.g. glxinfo):

Xlib: extension "GLX" missing on display ":0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0".
Error: couldn't find RGB GLX visual or fbconfig
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0".
name of display: :0


And the following in /var/log/Xorg.0.log:
...
[ 125.815] (EE) NV: The PCI device 0x10de1200 ((null)) at 01@00:00:0 has a kernel module claiming it.
[ 125.815] (EE) NV: This driver cannot operate until it has been unloaded.
[ 125.815] (EE) NV: The PCI device 0x10de1200 ((null)) at 01@00:00:0 has a kernel module claiming it.
[ 125.815] (EE) NV: This driver cannot operate until it has been unloaded.
...

note that the modules do seem to be loaded:
nvidia_uvm 86016 0
nvidia_modeset 708608 0
nvidia 8708096 3 nvidia_modeset,nvidia_uvm
drm 286720 3 nvidia

and i have taken nvidia out of my initramfs, but the issue persists.

anish commented on 2015-08-10 02:53

@Det, sorry about the delayed response. Yes, works fine now

sl1pkn07 commented on 2015-08-06 19:10

edited: nevermind. fase alarm

sl1pkn07 commented on 2015-08-06 18:00

anyone have problems with libEGL.so.1 segfaults?

http://sl1pkn07.wtf/paste/view/97a35849
(snip)

Det commented on 2015-08-03 18:24

Does it work now?

anish commented on 2015-08-03 17:41

Does not seem to work on x86_64 :

==> Starting package_nvidia-utils-beta()...
install: cannot stat ‘libEGL.so.355.06’: No such file or directory
==> ERROR: A failure occurred in package_nvidia-utils-beta().
Aborting...
==> ERROR: Makepkg was unable to build nvidia-utils-beta.

Det commented on 2015-07-29 06:23

352.30 — Changelog: https://devtalk.nvidia.com/default/topic/860119/

✔ Added support for the following GPU:
   ✓ Tesla K80
   ✓ GeForce 910M

✔ Fixed a bug that caused poor video post-processing performance in VDPAU when operating on a large number of video streams simultaneously.
✔ Updated nvidia-installer to use modprobe(8) when leaving the NVIDIA kernel module loaded after installation, instead of insmod(8) or libkmod. This allows the kernel module to honor any configuration directives that apply to it in /etc/modprobe.d when it is loaded.
✔ Fixed a bug that allowed console messages from the Linux kernel to be drawn over the user interface of nvidia-installer.

Det commented on 2015-04-14 13:37

349.16: http://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/84043

Det commented on 2015-03-25 18:14

349.12: https://devtalk.nvidia.com/default/topic/821171